New Orleansin Catfish Gumbo
New Orleansin Catfish Gumbo eli kissakalakeittoon voi käyttää myös kotimaisia vaihtoehtoja, kuten madetta. Tähän keittoon antaa afrikkalaisen leiman okra, joka suurustaa keiton ja antaa sille oman erikoisen makunsa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
New Orleansin Catfish Gumbo
- 500-750 g madetta tai 1 nyljetty made
- 0.5 dl öljyä
- 1 dl varsiselleriä
- 1 dl vihreää paprikaa
- 1 dl sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 kalaliemikuutiota
- 4 dl vettä
- 100-200 g okraa tai noin 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tölkkiä säilöttyä tomaattia tai 10 kuorittua ja murskattua tuoretta tomaattia
- 0.3 tl mustapippuria
- 0.3 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 0.5 tl tabascoa
- 3 dl kuumaa, keitettyä riisiä
Valmistusohje
New Orleansin Catfish Gumbo eli kissakalakeitto valmistuu näin:
- Pese okrat ja viipaloi ne ja paista ruskehtaviksi öljyssä. Siirrä syrjään.
- Kuumenna öljy ja ruskista siinä keveyesti hienonnettu selleri-, paprika- ja sipulisilppu ja murskattu valkosipulin kynsi. Lisää okraviipaleet tai vehnäjauhoja, liemikuutiot, vesi, tomaatit ja mausteita. Keitä noin 15 minuuttia.
- Viipaloi nyljetty made noin 2 cm:n paksuiksi paloiksi ja lisää ne kypsymään keittoon. Nyt ei keittoa enää saa sekoittaa eikä keittää, vaan lämpötila saa lymyillä lähellä kiehumapistettä noin 15 minuuttia. Poista laakerinlehti.
- Jaa kuumaa riisi liemikuppeihin ja annostele höyryävä New Orleansin Catfish Gumbo -keitto päälle.
Tiesitkö?
New Orleansin keittiössä on afrikkalaisia ja ranskalaisia vaikutteita. Tähän keittoon antaa afrikkalaisen leiman okra, joka suurustaa keiton ja antaa sille oman erikoisen makunsa. Okrassa on luonnostaan niin paljon tärkkelystä, että se sakeuttaa keiton, liikaa keitettäessä jopa kiisselimäiseksi. Okran asemesta voi keiton suurustaa ripauksella vehnäjauhoja.
Katso myös: Kalakeitto maistuu arkena ja viikonloppuna – katso 5 ohjetta!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kala-simpukkakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: New Orleansin Catfish Gumbo